Svým posledním gólem se proslavil po celém světě. Nevadí, že jej vstřelil jako nebožtík

od Anna-Marie Rabová
2 minuty čtení
fotbalovy mic
Zdroj: Shutterstock

Fotbal je pro některé nejkrásnějším sportem na světě, pro jiné je nepochopitelnou záležitostí, při níž se za míčem po více než 90 minut honí 22 mužů. Ať už se řadíte mezi první, nebo druhou skupinu, jedno mu nezapřete. Jedná se o nejpopulárnější sport světa. A tento příběh to jen potvrzuje.

Někteří lidé fotbalu obětují i svůj život. Fotbal totiž spojuje nejen hráče na hřišti, ale vlastně i celý svět. Není proto divu, že když se stane nějaká mimořádná událost s tímto sportem spojená, brzy obletí celý svět. A sociální síť Twitter k tomu značně přispěla.

Střelcem se stal nebožtík. Anebo rakev?

Nečekaně populárním se stal i příběh jednoho muže, který svůj poslední gól vstřelil po své smrti. Ptáte se, jak je to možné? Jednoduše. Jeho spoluhráči a přátelé jej totiž tak milovali, že mu to prostě umožnili.

Pozoruhodný a lehce bizarní moment, o němž informoval server tn.nova.cz, se stal na začátku ledna v Chile v městečku Paine. O několik dní dříve, v závěru roku 2021, totiž zemřel hráč tamějšího klubu Aparición de Paine jménem Jaime Escandar. Jeho spoluhráči se však rozhodli, že mu umožní ještě jednou vstřelit gól ve sportu, který Jaime tak miloval.

Rakev, v níž zesnulý odpočíval, proto umístili na hřiště přímo do pokutového území. Jiný muž pak připravil míč tak, aby do něj mohl kopnout směrem k rakvi. Když tak učinil, míč se od rakve odrazil do branky. Ačkoliv tedy dala gól spíše rakev než mrtvý muž, spoluhráči vzdali tímto gestem Jaimemu hold.

Oslava života i milovaného sportu

Jakmile byl míč v brance, strhla se mezi přihlížejícími obrovská vlna oslav. Spoluhráči se seběhli k rakvi, začali se k ní klanět, vykřikovat týmové slogany a oslavovat Jaimeho poslední gól, jako kdyby byl stále mezi živými. Celá událost, na níž se můžete podívat v přiloženém videu, byla navíc dotažena do posledního detailu, neboť na rakvi ležel i Jaimeho dres.

Přestože celá událost působí poněkud bizarně, hráči tamějšího klubu chtěli tímto způsobem pouze oslavit svého přítele a hru, která je spojovala a kterou tolik milují. Není divu, že video obletělo celý svět a mnozí sledující ocenili kreativitu i provedení celé akce.

Jaime Escandar si tak ani nedokázal představit, jak slavný jednou on i jeho klub budou.

Zdroj: Twitter, tn.nova.cz

Autor: Anna-Marie Rabová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články