Jak mohou fitness trackery zlepšit zdraví vašeho srdce

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Hodinky
Zdroj: RollingCamera / Shutterstock.com

Fitness trackery jsou produkty, které prokazatelně pomáhají uživatelům zlepšit zdraví srdce.

Vysoce kvalitní trackery, jako je honor 5, mají 24/7 monitorování srdečního tepu prostřednictvím technologie TruSeen, takže můžete každý den určit vzorce srdečního tepu. Víte ale, že fitness trackery vám mohou pomoci i jinak, abyste mohli zlepšit zdraví vašeho kardiovaskulárního systému? Pořízení fitness trackeru právě teď zvýší vaši celkovou pohodu, protože se zaměříte na zlepšení zdraví svého srdce.

Jak mohou fitness trackery pomoci vašemu srdci?

Fitness trackery monitorují vaši srdeční frekvenci

Jedním z nejzřejmějších způsobů, jak pomocí fitness trackerů zlepšit zdraví srdce, je funkce sledování srdeční frekvence. Značka HONOR vyrábí produkty, zejména fitness trackery, které jsou přesné při identifikaci srdeční frekvence v určitých časových obdobích prostřednictvím infračervené technologie. honor 5 využívá nejmodernější technologii, která uživateli pomáhá sledovat jeho srdeční frekvenci po celý den. Znalost tepové frekvence vám může prozradit spoustu věcí o vašem zdraví. Obecně platí, že lidé mají různé srdeční frekvence během odpočinku, lehkých procházek a zažívání namáhavých cvičení. Svou srdeční frekvenci musíte určit na základě úkolů, které děláte. Své hodnoty konzultujete také s lékařem nebo odborníkem. Když budete znát chování svého srdce během různých událostí ve vašem životě, poznáte také různé změny ve zdraví vašeho těla, když budete dělat stejné druhy práce. To znamená, že můžete mít zvýšenou nebo nižší srdeční frekvenci a přesto dělat své rutinní úkoly. Může to být znamení, že upravíte, co jíte nebo děláte, aby se váš tep vrátil do normálu.

Fitness trackery vás povzbuzují k větší aktivitě

Už jste někdy zažili, že vás upozornění z vašeho fitness trackeru nutí k pohybu? Toto je dobré upozornění, o které musí každý usilovat, protože lidé mají tendenci se soustředit na to, co právě dělají, aniž by upřednostňovali fyzické cvičení. Jak vás fitness trackery upozorní, abyste byli aktivnější, budete motivováni k běhání v parku nebo cvičení v tělocvičně. Běh a zvedání závaží umožní vašemu srdci pumpovat více krve. Tyto aktivity také zlepšují schopnost vašich svalů získávat kyslík z krevního řečiště. Váš stres se také výrazně sníží, když cvičíte, čímž se odstraní další zátěž na srdce.

Fitness trackery vám mohou pomoci lépe spát

Přestože spánek nemá přímou příčinu na zdraví vašeho srdce, poskytuje vašemu systému některé příznivé účinky, když dobře spíte. Fitness trackery jsou vybaveny funkcemi sledování spánku, aby bylo možné analyzovat vzorce spánku uživatele. Tyto sledovače vám řeknou o kvalitě spánku, který máte každý den. Poskytují také doporučení, co můžete udělat pro zlepšení spánku. Když budete lépe spát, vyhnete se nespavosti. Nedostatek spánku bude mít za následek vyšší krevní tlak a možná srdeční onemocnění. Budete mít také vyšší hladinu stresu, když v noci nemůžete tvrdě spát.

Závěr

Fitness trackery byly vždy známé tím, že poskytovaly podporu uživatelům, pokud jde o monitorování srdeční frekvence. Ale nakonec všechny ostatní funkce těchto sledovačů, jako je honor 5, mají nepřímý vliv na zdraví srdce. Maximalizací používání fitness trackerů a jejich každodenním nošením pochopíte, jaký je stav vašeho srdce, a provedete větší i menší úpravy svých denních rutin, spánkových návyků a cvičení. Zdraví vašeho srdce je nezbytné pro život, který jste vždy chtěli. Použijte své fitness trackery, aby vaše srdce bylo silné a zdravé.


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články