Nejdražší golfové hole v historii. Kolik stojí?

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
tiger woods
Zdroj: Shutterstock

Tiger Woods, nejúspěšnější golfista všech dob, dokázal nebývalou věc. Nejenom že se stal prvním hráčem, který získal čtyři majory v řadě, dokázal ale také vydražit své oblíbené golfové hole za nebývale vysokou částku.

V roce 2000 s nimi vyhrál jako druhý golfista v historii tři majory turnaje za sebou. Konkrétně US Open, British Open a PGA Championship. Následně Woods ovládl i Masters v roce 2001 a stal se prvním hráčem, který získal čtyři majory v řadě.

Hole golfového krále

Nyní se golfové hole Tigera Woodse dostaly do aukce a jejich cena překonala rekordy. Nakonec jeden zájemce neváhal utratit 5,1 milionu dolarů (cca 120 milionů korun).

Tato vysoká suma tak rázem překonala doposud nejdražší vydražený golfový předmět, tedy úbor golfisty Hortona Smitha, jenž v roce 1934 ovládl první ročník Masters. Cena se tehdy vyhoupla na 682 tisíc dolarů (cca 16 milionů korun).

Sportovní rekordy

„Tyto hole se staly jednou z nejcennějších sportovních memorabilií hned za herním dresem George Hermana „Babe“ Rutha, který se v roce 2019 prodal za 5,6 milionu dolarů,“ potvrdila společnost Golden Axe Auctions, která aukci pořádala.

To ale platilo před pár týdny. Pak totiž proběhla dražba dresu Diega Maradony, za nějž vítěz zaplatil rovných 9 milionů dolarů, tedy 211 milionů korun.

Máte také zálusk na nějaký speciální kousek z aukce? Pokud to dneska vyjde v Eurojackpotu, budete si moct koupit doslova cokoliv, co vás napadne. Hlavní výhra vyšplhala na fantastických 1,234 miliardy korun.

Klikněte si pro online tiket na tento odkaz.

Autor: redakce
18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

 


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články