Legenda Manchesteru United tvrdí, že v každém fotbalovém klubu jsou nejméně dva gayové. Bojí se však o tom mluvit

od Šárka Blahoňovská
< 1 minuta čtení
patrice evra
Zdroj: Jaggat Rashidi / Shutterstock.com

Legenda Manchesteru United Patrice Evra přišel s tvrzením, že v každém fotbalovém klubu, v němž působil, byli minimálně dva gayové. Jen se báli o své orientaci otevřeně mluvit.

Bývalý obránce Manchesteru United řekl, že postoje vůči gayům, s nimiž se během své profesionální kariéry setkal, byly šokující.

A to zejména kvůli homofobním postojům v šatně. Píše o tom ve své autobiografii i se o tom rozhovořil v interview pro list Le Parisien.

Homosexuálové by měli opustit klub

Evra hrál za Manchester United v letech 2006–2014. Angažmá měl ale také v Monaku, Juventusu, Marseille nebo West Hamu. S odmítavými postoji vůči gayům se setkal přímo v šatnách.

Měl mimo jiné slyšet větu „Pokud je v této šatně homosexuál, ať opustí klub“ a další homofobní komentáře. Tehdy prý ostře zareagoval proto, že se mu v minulosti svěřili se svou orientací hráči, kteří se o ní jinak báli mluvit.

„V každém klubu jsou minimálně dva hráči, kteří jsou gayové. Ale ve světě fotbalu, když to řeknete, je konec,“ řekl v rozhovoru Evra.

Duhové tkaničky

V současné době nejsou v Premier League žádní hráči, kteří se otevřeně hlásí k homosexualitě.

Anglická ligová soutěž se ale snaží podporovat LGBT komunitu skrze kampaň Rainbow Laces organizace Stonewall, která se snaží učinit tamní fotbal inkluzivnější.

Podpora všech klubů Premier League pro nás hodně znamená. Je to velký krok nejen pro naši komunitu,“ řekl jeden z hlavních tvůrců kampaně Robbie de Santos, který v organizaci Stonewall působí.

V rámci této iniciativy měli například kapitáni nandané duhové pásky a fotbalisté odehráli utkání v duhových tkaničkách na botách.

Zdroj: Le Parisien, Sportsbible, Daily Mail

Autor: Marek Slanina


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články