Slávista Madsen se rozpovídal o ambicích i o životě u nás. Zaskočilo ho, že pijeme pivo k snídani

od Anna-Marie Rabová
2 minuty čtení
mads emil madsen
Zdroj: Michal Turek / MAFRA / Profimedia

Nejvyšší fotbalová liga v České republice má zimní pauzu, jednotlivým týmům už však začala příprava na jarní část sezony. Ta obnáší nejen přípravné zápasy, nácviky herních situací, ale také zlepšení kondice, aby nedocházelo ke zbytečným zraněním hráčů. Nejen o přípravě se rozpovídal pro klubový web i záložník pražské Slavie Mads Emil Madsen.

Ačkoliv je zimní přestávka v tuzemsku relativně dlouhá, hráči měli dovolenou jen zhruba 14 dní během Vánoc. Hned v prvním lednovém týdnu se totiž všichni museli vrátit ke svým týmům a začít se připravovat na zbytek sezony.

Některé kluby zatím trénují v Česku, později však plánují soustředění v teplých krajích. Zatímco někteří favorité ligy, plzeňská Viktoria, pražská Sparta, nebo 1. FC Slovácko odlet za teplem teprve plánují, prozatímní lídr ligy Slavia Praha už minulý týden zamířil do Portugalska.

Aby slávisté udrželi své fanoušky v obraze, pravidelně je informují na klubovém webu i sociálních sítích o tom, jak soustředění probíhá. Nedávno se pro klubový web rozpovídal nejen o přípravě, ale i o své pozici v týmu a plánech do budoucna brzy čtyřiadvacetiletý dánský záložník Mads Emil Madsen.

Náročné začátky v Praze

Madsenovy výkony byly na začátku jeho působení nejisté a zůstával zřejmě za očekáváním trenérů i fanoušků týmu. V průběhu podzimu nastupoval do utkání většinou v jeho závěru, to se zlepšilo až v listopadu. Celkově během podzimu zasáhl do osmi ligových utkání, v poháru navíc nastoupil od začátku a ještě dal gól proti Zlínu.

„Myslím, že to asi byl nejšťastnější moment, co jsem ve Slavii. I když možná asistence, kterou jsem měl pár zápasů před tím, byla ještě lepší. Skoro radši na góly nahrávám, než je sám dávám. Když se zpětně koukám na zápasy, tak neřeším góly nebo asistence. Nejdůležitější je můj celkový výkon,“ okomentoval svůj gól mladý fotbalista.

V rozhovoru také přiznal, že začátky v klubu pro něj nebyly jednoduché nejen kvůli jazykové bariéře. Madsen musel totiž dohánět i fyzické manko. Trenéři mu naordinovali, že musí zhubnout, aby se lépe pohyboval. „V mém minulém týmu jsme hráli více fyzicky a měl jsem až moc svalů v horní části těla. Musel jsem trochu shodit, abych byl lehčí a mohl víc běhat.“

To jsem v Dánsku ani v Rakousku neviděl

S aklimatizací v klubu mu ale výrazně pomohl dánský kolega obránce Alexander Bah. Madsen přiznal, že ačkoliv všichni v klubu jsou schopni komunikovat v angličtině, občas je dobré si promluvit i v rodném jazyce, což Bah splňuje.

Zároveň mu pomáhá i s češtinou: „Naučil mě česká slova jako sám, záda, hezky nebo dobře.“ Záložník také sdělil, že se mu v Praze žije dobře, některé věci ho ale na Češích fascinují: „Občas, když jdu ráno na procházku, vidím, že si někdo v restauraci dává pivo k snídani. To je něco, co jsem v Dánsku ani Rakousku neviděl.“

Ambice má každopádně mladý fotbalista ty nejvyšší. „Je to lepší a lepší. Chci ale hrát víc, doufám, že to teď přijde. Adaptoval jsem se do týmu a na styl hry. Doufám, že budu mít dobrou druhou půlku sezony.“

Snad dostane na jaře více prostoru. Slavia bude soutěžit na třech frontách, rotace kádru tedy bude více než žádoucí. Dánský fotbalista tak, pokud bude zdravý, určitě svou příležitost dostane.

Zdroj: SK Slavia Praha, ruik.cz
Autor: Anna-Marie Rabová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články