Beverly Hills, The Hamptons nebo Malibu. Hudební hvězdy a jejich luxusní sídla

od Nikola Jaroschová
5 minuty čtení
luxusni sidla beyonce
luxusni sidla beyonce

Ačkoliv nejdražšími sídly se může pyšnit populární americká moderátorka Oprah Winfrey, zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner či televizní producent Aaron Spelling, celebrity z hudebního průmyslu nezůstávají pozadu. Jejich potřeby ohledně zázemí a stav konta se však mění ze dne na den, a tak je možné, že za rok budou nemovitosti následujících osobností na prodej, nebo je v žebříčku luxusních sídel vystřídá někdo jiný z branže.

Jay-Z a Beyoncé

Jay-Z a Beyoncé za poslední dva roky vystřídali několik dočasných domovů a ne a ne se usadit. S čtyřletou dcerou Blue Ivy žili například v pronajatém domě o sedmi ložnicích a osmi koupelnách v Los Angeles, jenž se pyšnil i galerií a fitness. Platili za něj 150 tisíc dolarů měsíčně. Před čtyřmi lety si hvězdný pár pronajal sídlo v newyorském Bridge Hamptonu. Hlavním důvodem jejich zájmu o tuto lokalitu byl dostatek soukromí, které nabízí.

Legendární sídlo přezdívané „Pískový zámek“ je větší než většina jiných domů a apartmánů. Nájemné činí 400 tisíc dolarů měsíčně a pokud byste měli o tento ukázkový domov na pláži zájem, připravte si 43 miliónů dolarů. Manželé šli ale letos v květnu ještě dál, zajímali se totiž o bývalé sídlo producenta bondovek v Los Angeles, za které byli ochotni zaplatit 49 miliónů dolarů. O milión vyšší částku však nabídl módní návrhář Tom Ford, shodou okolností oblíbenec samotného Jay-Z., který mu dokonce věnoval i písničku. Muzikantům nezbývá než hledat dál, jisté však je, že za luxusní sídla utratili zatím nejvyšší částky a v současnosti na tomto poli nemají konkurenci.

P. Diddy

Sean „Puff Daddy“ Combs patří mezi nejbohatší rappery světa, své jmění však nevydělal pouze hip-hopem, ale i producentskou prací. Svou vilu vybudovanou podle evropského vzoru v Holmby Hills koupil skoro za 40 miliónů dolarů. Objekt se může chlubit opravdovou raritou, vede pod ním totiž podvodní tunel, který spojuje jeskyni s bazénem. P. Diddy může využívat služby salónu krásy a masážní a parní místnosti, jež se nacházejí v přilehlém pavilonu. Kromě osmi ložnic a jedenácti koupelen se v hlavní budově nachází i fitness či divadlo s třiceti pěti místy k sezení.

Kanye West a Kim Kardashian

Zdroj: Roy Rochlin

Kontrovezní dvojice koupila v roce 2013 sídlo v Bel Air v Kalifornii za 11 miliónů dolarů. Ze svého komplexu si užívají v klidu výhled na Tichý oceán až poslední dobou. Nestěhovali se totiž hned do hotového – nemovitost ve středomořském stylu od architekta Rona Firestonea toužili přeměnit na italskou vilu. Dva roky trvala rekonstrukce zahrnující výměnu střechy, přesun bazénu a vybudování nového, zbourání teras a instalování obrovských oken.

Tmavý interiér musel ustoupit světlejšímu a modernějšímu, jak to Kim s Kanyem preferují, obytný prostor byl také značně rozšířen. Sídlo zahrnuje dva obývací pokoje, pět ložnic, knihovnu, výtah, masážní místnost, kuchyň, spa a pergolu. Protože se ale rekontrukce protáhla, movitý pár si koupil další dům v Hidden Hills, který je přišel na 20 miliónů dolarů. Aby toho nebylo málo, i toto sídlo stylizované jako francouzský venkovský dům se rozhodli vylepšit.

Phil Collins

Kupovat bývalé domy svých hudebních kolegů je v módě. Dokazuje to Phil Collins, který zaplatil za nemovitost v Miami, jež dřív patřila Jennifer Lopez, 33 miliónů dolarů. Zpěvák hledal skutečně velký prostor a neváhal s koupí ani přesto, že původní hodnota rezidence před rekonstrukcí, kdy se měnila střecha a předělávaly pokoje na druhém patře, byla necelých 14 miliónů dolarů. Dům se nachází na pláži a k využití nabízí sedm ložnic, osm koupelen, venkovní kuchyni, jezírko s rybami, přístavní molo a samozřejmostí je bazén. Pro interpreta, který je taktéž majitelem pozemku v New Yorku, však zůstává hlavním domovem švýcarská oblast Begnins.

Lady Gaga

Majetek Lady Gaga se rozrůstá tím, že kromě pěvecké kariéry jí začalo živit i herectví, vzpomeňme na nedávno získaný Zlatý glóbus v kategorii herečka za postavu v seriálu American Horror Story. Sídlo v Malibu odkoupila za 23 miliónů dolarů od zakladatele Warner Bros Dana Romanelliho. V interiéru se kloubí rustikální styl s moderním nábytkem a dekoracemi. Nechybí ani zábavná místnost s automaty a bowlingovou dráhou, domácí divadlo, vinný sklípek s osmi sty lahvemi vína a bazén se slanou vodou. Vzdušné prostory a krásný výhled jsou pro popovou divu samozřejmostí.

Taylor Swift

Popová hvězda Taylor Swift zakotvila na Rhode Islandu. Jejím přáním byl jak jinak než pozemek zajišťující soukromí, klid a výhled na oceán. Sen se jí splnil a nyní žije na východním pobřeží v sídle rozlehlém jako zmíněný domov Lady Gaga. Do svého vysněného paláce investovala 17 miliónu dolarů poté, co se jí podařilo nemovitost usmlouvat z 20 miliónů dolarů. Využívat může osm ložnic a deset koupelen, navíc dům stojí přímo na pláži, a tak to má Taylor jen pár metrů do moře.

Elton John

Zdroj: Greg Gorman

Středomořský styl si nezalíbila jen Lady Gaga, ale také Elton John, který se svým manželem Davidem Furnishem odkoupil rezidenci v Los Angeles postavenou v roce 2001. Podařilo se mu jí koupit za 22 miliónů dolarů, což je o neuvěřitelných 19 miliónů dolarů více, než byla poptávací cena. Možná také kvůli vysoké částce bylo sídlo o deseti ložnicích a dvaadvaceti koupelnách čtyři roky bez majitele. Zpěvák si navíc se svými blízkými a syny Zacharym a Elijahem může užívat velkou jídelnu, knihovnu, devět krbů, vinný sklípek, posilovnu a obrovský venkovní bazén. Pro hosty je zabudován i výtah, který je sveze až do třetího patra. Elton John vlastní ve Spojených státech amerických ještě jedno sídlo v Beverly Hills a Atlantě, vilu ve francouzské Nice, pozemek ve Windsoru a městský dům v londýnském areálu Holland Park.

Paul McCartney

Jednomu z nejbohatších hudebníků planety patří několik nemovitostí v USA a Velké Británii. Vlastnil například sídlo v Beverly Hills, jež nepostrádalo ani bowlingovou dráhu nebo tenisový kurt a nyní dosahuje hodnoty 26 miliónů dolarů. V roce 2015 si Paul McCartney na už tak zajímavý seznam svých nemovitostí připsal třípatrový apartmán v New Yorku s výhledem na Central Park za 15 a půl miliónu dolarů.

John Legend

John Legend se svou manželkou Chrissy Teigen koupil v lednu 2016 luxusní sídlo geometrického půdorysu, kde dřív žila Rihanna. Ta měla života v Los Angeles dost, a tak se rozhodla svůj domov ležící přímo v Hollywood Hills prodat. Zpěvákova rodina má nyní za 14 miliónů dolarů (což je dvojnásobná částka, za kterou pořídila rezidenci Rihanna) k dispozici mimo jiné pět ložnic a osm koupelen. A to se předtím spokojila s bytem o jedné ložnici.

Ozzy Osbourne

Zdroj: Chelsea Luren

Za 10 miliónů dolarů se rodina Osbourneových konečně usadila. Dle svých slov byl Ozzy ze stěhování do pronajatých domů unavený, a tak koupil nemovitost v jednom z nejzvučnějších sousedství v Beverly Hills, kde se domy prodávají jen zřídka. Kromě obligátních pěti ložnic a koupelen mohou Osbourneovi poskytnout přátelům i dva domy pro hosty s vlastní garáží. Dům v anglickém stylu má dokonce i tzv. grotu, jeskyni obrostlou popínavými růžemi a břečťanem.

Luxus po česku

Hudební průmysl u nás se jen těžko vyrovná Americe, aspoň co se nemovitostí týče. Domy a byty v zahraničí jsou spíše výsadou sportovců a modelek. K nejbohatším lidem točícím se okolo hudby patří textař, producent a podnikatel Michal Horáček, který žije v rozlehlém objektu v Roudnici nad Labem a vlastní také byt na Vinohradech. Karel Gott zase může být hrdý na svou vilu na Bertramce, kterou údajně pořídil za 50 miliónů korun.

Nejoblíbenější český zpěvák ji jakožto milovník umění pomalu proměňuje na uměleckou galerii. V rodných Otvovicích nedaleko Kralup nad Vltavou sídlí zpěvačka Lucie Bílá. Dům, kterému přezdívá „Orlí hnízdo“, se začal stavět v roce 2004. Má dvě jídelny a obytný prostor doplňuje sauna a venkovním posezením s grilem. Byl postaven na pozemku původní stavby a vedlejším pozemku, jenž zpěvačka odkoupila od souseda. Vybudování domova slavici stálo dohromady 40 miliónů korun. Pořídila si i chalupu v Libereckém kraji a byty v Praze a nově i v Bratislavě, protože má momentálně na Slovensku hodně práce a přespávání po hotelech jí přestává vyhovovat.

Autor: redakce


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články