Hororový klip Michaela Jacksona: Neměl spatřit světlo světa. Naháněl hrůzu i samotnému zpěvákovi

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
jackson thriller
jackson thriller

Jedná se spíše o krátký film než hudební video, také právě proto šlo o obrovský hite. Thriller Michaela Jacksona byl děsivým trhákem, který zaznamenal u fanoušků velký úspěch. Jenže ne všem se snímek o lidech, již se změnili v zombie, líbil, a Jackson se dokonce v jednu dobu snažil, aby vůbec nespatřil světlo světa. Měl pro to docela závažné důvody.

Psal se rok 1983 a Michael Jackson zažíval jeden ze svých kariérních vrcholů.

Jak singl Beat It, tak singl Billie Jean obsazovaly první příčky hudebních hitparád, zpěvák poprvé ukázal svou mistrovskou měsíční chůzi a prodal miliony kopií své desky Thriller.

Také natočil jeden z nejkultovnějších hudebních videoklipů, které kdy vznikly.

Nasadil vysokou laťku. Thriller však málem nespatřil světlo světa

Téměř čtrnáct minut dlouhý hororový snímek na píseň Thriller o klukovi, který se během rande s dívkou promění v dokonale tančící zombie, jen upevnil jeho pozici krále popu.

Rovněž nasadil pěkně vysokou laťku i pro další hudební umělce. Najednou byly všechny klipy vedle Thrilleru bezobsažné a nudné.

Chybělo však málo, aby již připravený videoklip nikdy nespatřil světlo světa.

Hororový klip se totiž nelíbil Jacksonově církvi, která mu sdělila, že snímek podporuje uctívání démonů a okultismus.

Zpěvák z toho byl značně rozrušený a rozhodl se, že video nikdy nepustí ven. Dokonce nařídil svému právníkovi, aby zničil negativy.

Zřekni se odpovědnosti, poradil mu právník

Ten to odmítl, místo toho negativy uschoval a Jacksonovi navrhl, aby se zřekl odpovědnosti tím, že na začátek videa dá prohlášení, v něm zdůrazní, že video nemá v žádném případě podporovat víru v okultismus. A tak se také stalo.

Později pěvecká hvězda prohlásila, že se snažila pouze o natočení zábavného krátkého filmu, nikoli o něco, co bude lidi šokovat a strašit je ve snech.

Pravdou však je, že video ve výsledku vyděsilo i jeho samotného. Opravdu se bál, jaké by mohlo mít jeho uveřejnění následky.

Díky jedné jediné hlášce na začátku ze situace však elegantně vybruslil.

Autor: Šárka Blahoňovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články