Vedle velikána Jana Kollera se cítí jako trpaslík kdekdo. Přesvědčil se o tom i jeden z největších psů na světě

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Jan Koller
Zdroj: Yu Chun Christopher Wong / Shutterstock.com

Jmenuje se Jan Koller, ve fotbalovém světě se mu ale přezdívá Dino. To je velikán, který za svou kariéru v národním týmu nastřílel celkem padesát pět gólů a stal se nejlepším střelcem české reprezentace.

Narodil se v roce 1973, měří 202 centimetrů a jeho noha má velikost 50. I když byl kvůli své výšce lidem často k smíchu a v dětství mu předvídali spíše basketbalovou kariéru, on se nakonec dokázal prosadit.

Po dokončení školy pracoval v JZD, později pracoval v protiatomovém krytu na Černém mostě. V jednadvaceti letech se mu ale konečně podařilo prosadit v tom, co ho odmalička bavilo. Podepsal svou první profesionální smlouvu a začal s fotbalovou kariérou.

Stavěli ho do brány, on jim ukázal, že je střelec

Z počátku byl v týmech Koller stavěn kvůli své výšce spíše do brány. On ale dokázal, že chce góly nejen chytat, ale také střílet. Když se dostal do belgického týmu, konečně nabral sebevědomí.

Musel sice absolvovat lekce baletu, aby se naučil pořádně koordinovat s ostatními hráči týmu na hřišti, po třech letech se ale stal nejlepším střelcem týmu. Hrál za KSC Lokeren, ale stal se také oporou českého týmu.

Později se Koller přestěhoval do Německa, kde založil se ženou Hedvikou rodinu. I když se později rozvedli, z jejich manželství se narodily dvě krásné dcerky.

V roce 2011 svou fotbalovou kariéru ze zdravotních důvodů ukončil. I nadále se ale sportu věnuje jako koníčku. Žije střídavě v Monaku a v Praze, dcery má se ženou ve střídavé péči.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jan Koller (@jankollerofficial)

I když dnes už nepatří k nejslavnějším fotbalistům světa, nadále komunikuje se svými fanoušky, kteří ho stále milují. Proto není divu, že ani jeho příspěvek s největším psem na světě nezůstal opomenutý.

Obrovského psa by strčil do kapsy

Se svými fanoušky často Koller sdílí zážitky z osobního života. Nedávno se na sociální síti pochlubil právě fotografií s obrovským psem. Fanoušci nejprve tipovali, že to je jeho nový mazlíček.

Koller ale později upřesnil, že se se psem vyfotil jen z legrace. Irský vlkodav, se kterým je na obrázku zachycen, je považován za největší plemeno na světě. Fotbalista tak chtěl poukázat na své dva metry.

I když má pes v kohoutku skoro osmdesát centimetrů a váží padesát kilo, Koller vedle něho vypadá jako obr, který by si ho snadno mohl strčit do kapsy.

Zda by si takového psa domů fotbalista pořídil, to v příspěvku nepíše. Ale podle komentářů by se k němu právě tohle plemeno hodilo. Možná o tom tak bude do budoucna uvažovat.

Čím dalším Koller překvapí na svém Instagramu, jasné není, ale fanoušci ho nadále sledují v domnění, že se dozví něco zajímavého. Bývalý fotbalista pozornost miluje, a i když už se sportu profesionálně nevěnuje, lidé jsou jeho příspěvkům věrní.

Zdroj: en.wikipedia.org, Instagram Jan Koller
Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články