Nezapomenutelný moment NHL. O úvodní vhazování se postarala opice

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
nhl
Zdroj: Profimedia

Byl to zápas napínavý až do konce. O vítězství Anaheimu nad Detroitem v nočním zápase NHL rozhodly až samostatné nájezdy a utkání skončilo 4:3. Významně k tomu přispěl třeba i český gólman Lukáš Dostál. Zápas byl ale zajímavý už od samého začátku, respektive od úvodního vhazování.

To totiž dostala na starost malá opička. Zvíře, které je mezi fanoušky známé jako The Rally Monkey, je podle informací nhl.com neoficiálním maskotem sousedního baseballového týmu Los Angeles Angels.

Společně s Ducks pořádá tento tým každoročně akci Angels Night, kdy se sejdou na jednom místě fanoušci hokeje i baseball. Fanoušci si navíc během této akce mohou vychutnat prohlídku suvenýrů hokejových i baseballových.

Není se tak čemu divit, že je opička oblíbená a kromě baseballovému týmu je velmi důležitá i pro hokejisty. Tentokrát byl ale malému primátovi svěřen úkol, který dostane jen málokterý zvířecí maskot na světě.

Maskot The Rally Monkey dostal možnost postarat se o vhazování úvodního buly. A ačkoli zpočátku nebylo jasné, jestli se zvíře nerozhodne s pukem raději utéci mezi davy na tribunách, které ho možná trochu znervóznily, nakonec to dobře dopadlo.

Úkol splnila opice dokonale

Jako kdyby si zvíře uvědomovalo důležitost své role, zhostilo se úkolu opravdu dokonale. Poté, co zamávala opice zaplněné hale, která už v tu chvíli jásala nadšením, se chvíli rozhodovala a váhala, než nakonec kotouč hodila mezi hokejisty.

Úvodní buly měli na starost Dylan Larkin a Ryan Getzlaf. Ti se společně s dalšími hráči nesměli nechat situací rozptýlit a věnovat se jenom hře. Lidé na tribuně ale odměnili zvíře bouřlivým potleskem, který postupně přešel ve fandění oběma stranám.

Nejen pro fanoušky sportu

Celá událost byla zaznamenána a video se stalo velmi rychle virálním i na sociální síti. Kromě Twitteru se objevila opička i na Facebooku a Instagramu a stala se na čas jistě jedním z hlavních hrdinů hokejového světa. A to možná nejen mezi fanoušky sportu.

Zapojení zvířete do takové akce zvýšilo povědomí o zápase nejen mezi těmi, kteří se o hokej zajímají. Je totiž jasné, že pohledy celé řady těch, kteří se běžně sportu vyhýbají, opička přilákala. Svou roli maskota tak splnil maskot The Rally Monkey na jedničku.

Zdroj: nhl.com, sport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články