Manželka Novaka Djokoviće prolomila mlčení. Konečně se vyjádřila k jeho kauze s vízem

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
novak djokovic
Zdroj: Asatur Yesayants / Shutterstock.com

Manželka srbského tenisty Novaka Djokoviče Jelena prolomila mlčení poté, co její muž bojuje o svou účast na turnaji Australian Open po problému s vízem. Poděkovala všem lidem, kteří jejího partnera podporují.

Celá aféra začala tím, že Djoković dostal výjimku z očkování, její okolnosti ale kvůli anonymitě nebyly zveřejněny. Následně odletěl do Austrálie, nicméně měl špatné vízum. Momentálně je držen na ubytování v Melbourne.

Alespoň jsme zdraví

Jeho žena Jelena v pátek napsala na Twitter: „Dnes jsou pro nás Vánoce. Přeji si, aby byli všichni zdraví, šťastní, v bezpečí a s rodinami. Přejeme si, abychom dnes byli všichni spolu, ale útěchou mi je, že jsme alespoň zdraví. A z této zkušenosti porosteme,“ začala svůj příspěvek. Připomněla tak, že pravoslavní slaví Vánoce právě 7. ledna.

„Děkuji všem milým lidem z celého světa za to, že použili svůj hlas k tomu, aby poslali lásku mému manželovi. Zhluboka se nadechnu, abych se uklidnila a našla v tuto chvíli vděčnost (a pochopení) za vše, co se děje,“ napsala v dalším tweetu Jelena.

„Jediný zákon, který bychom měli všichni respektovat napříč všemi hranicemi, je láska a respekt k jiné lidské bytosti. Láska a odpuštění nejsou nikdy chybou, ale mocnou silou,“ zakončila.

Boj o 21. granslam v ohrožení

Djoković čeká na verdikt, který má být vyřčen 10. ledna, v detenčním zařízení pro imigranty, před nímž demonstrují jeho fanoušci. Světová jednička doufá, že bude zvráceno rozhodnutí pohraniční služby.

Ta mu upřela vstup do země právě proto, že měl vízum, které zdravotní výjimku z očkování proti koronaviru neumožňuje.

Pokud skutečně nebude Djoković moci do turnaje nastoupit, ztratí šanci titul obhájit a získat 21. granslamovou trofej.

Zdroj: Twitter, Daily Mail

Autor: Marek Slanina


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články