Karolína Plíšková už má sádru dole. Zvládla první forehand letošního roku

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
karolina pliskova
Zdroj: Profimedia

Zatímco tenisový svět momentálně žije aférou kolem výjimky z očkování pro Novaka Djokoviće a jeho problémů s vízem, vysmátá Karolína Plíšková si užívá pohodlí domova. A už má dole sádru, kterou dostala po zranění ruky.

Plíšková na turnaji Australian Open nenastoupí, protože si v prosinci zranila pravou ruku, v níž drží raketu.

Jako první o tom informovala na svém twitteru: „Bohužel jsem se zranila při tréninku a nebudu moci hrát v Sydney, Adelaide a na Australian Open. Mrzí mě, že nemůžu odstartovat sezonu v Austrálii a moji tamní fanoušci mi budou moc chybět,“ napsala.

Už vzala do ruky raketu

Vědělo se však, že rekonvalescence by neměla být nijak dlouhá, jak potvrdil její manžel a manažer Michal Hrdlička. „Léčba by měla trvat cirka čtyři týdny,“ řekl médiím.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)

A tak Plíškové nezbývalo nic jiného, než přes svátky a po Novém roce odpočívat v pohodlí doma. Rekonvalescence už se blíží ke konci, jak ostatně ukázala česká jednička na instagramu.

Zveřejnila totiž krátké video z obýváku, na němž ukázala svůj první forehand tohoto roku. Sice oblečená do pohodlných legín a volné mikiny jenom pobaveně promáchla, pro fanoušky a vlastně celý tenisový svět jde o zprávu, že tenistka je v pořádku.

Ostatně obvaz na její ruce chyběl už více než před týdnem, když tenistka pózovala u vánočního stromečku. Před pěti dny se ale ještě nechala zvečnit s bandáží na procházce.

K fotografii pak přidala přání do nového roku a jak přiznala, konec toho minulého si představovala trochu jinak.

Australian Open i bez další české hráčky

Podobně na tom bude i další z našich reprezentantek, Karolína Muchová. Ta se Australian Open také nezúčastní, protože ji pořád trápí břišní sval.

„Mrzí mě, že sezonu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtu,“ napsala Muchová na twitteru.

V Austrálii odehrají z českých tenistek zápasy Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková.

Zdroj: Instagram

Autor: Marek Slanina


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články