Golfové legendy Tiger Woods a Phil Mickelson: Prozradíme vám skutečnou pravdu o jejich vztahu

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
tiger woods
Zdroj: Isogood_patrick / Shutterstock.com

Ve světě sportu je zdravá konkurence důležitá. Jenže to hned nemusí znamenat hádat se s každým, kdo nás porazí. Na hřiště emoce patří, stejně tak ale i jakési porozumění při vítězství někoho jiného. A to platí u fotbalu, hokeje i golfu.

Jenže Tiger Woods a Phil Mickelson, dvě golfové legendy, které spolu sehrály hned několik sportovních utkání, k sobě měli zpočátku hodně daleko. Jeden nedokázal ustát výhru toho druhého a vzájemně si házeli klacky pod nohy.

Když v roce 2013 vyhrál Mickelson jeden ze společných zápasů, Woods tehdy neměl příliš sportovní náladu, a dokonce z hřiště odešel bez podání ruky svému soupeři, což bylo považováno za velmi nesportovní chování. Pak se ale všechno změnilo.

Skandály ho srazily na kolena. Po těžkých operacích se ukázalo, kdo je jeho pravý přítel

Po roce 2009 se stal Tiger Woods velkým soustem pro bulvární noviny. Ty začaly psát o jeho nevěře dnes již exmanželce Elin Nordegrenové. Woods byl označován za proutníka a celkem sedm žen se veřejně přihlásilo ke vztahu s ním.

To Woodse stálo hodně fanoušků, i když ne všechno, co se v novinách psalo, byla pravda, jak se později ukázalo. Později začal mít golfista problémy se zády a musel být několikrát operován.

Tehdy ho opustila rodina, velká část fanoušků, dokonce i někteří členové jeho sportovní agentury. Jediný, kdo stál po jeho boku, byl právě Phil Mickelson. Ten mu do nemocnice psal povzbudivé dopisy.

Woods později přiznal, že právě slova o tom, jak se zase jednou setkají na hřišti a budou proti sobě stát jako rovnocenní soupeři, ho postavila na nohy. Mickelson ho nesoudil, snažil se mu jenom dodat energii.

A tak po svém slavném comebacku Woods naprosto obrátil. Ke svému soupeři si zachoval zdravou soutěživost, ovšem při prohrách už se nestalo, že by odešel bez podání ruky druhé straně.

Bojují proti koronaviru

Koronavirová situace ovlivňuje už téměř rok celý svět. Je proto důležité, aby se ti, kdo mohou, zapojili do pomoci těm, kteří to potřebují. Různé celebrity se tak snaží pomáhat, kde se dá.

A stejně tak i sportovci dělají vše, co mohou. V květnu roku 2020 se Tiger Woods a Phil Mickelson spojili s Peytonem Manningem a Tomem Bradym a společně uspořádali charitativní golfovou akci.

Jejím cílem bylo vybrat finanční prostředky na podporu boje proti koronaviru. Vybrané peníze šly nejen na léčbu, ale také na roušky a další ochranné pomůcky.

Turnaj, který nakonec vyhrál Woods s Manningem, vydělal celkem přes dvacet tisíc dolarů. Skutečným vítězem ale podle médií nebyl dvoučlenný tým golfistů, ale spíše každý, kdo potřeboval kvůli koronaviru finanční pomoc.

I když to ještě před lety byli soupeři na život a na smrt, dnes jsou přáteli a bojují spolu za dobrou věc. Woods a Mickelson jsou důkazem toho, že lidé se dokážou změnit.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články