Dvojčata šampióna Martina Koloce se pro rallye narodila. Takto jim to sluší v závodní kombinéze

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
martin koloc
Zdroj: Václav Jirsa / Právo / Profimedia

Dvojčata bývalého evropského šampióna v závodech tahačů a českého rodáka Martina Koloce se vydala vstříc dobrodružství ve sportu, kterému zatím vévodí hlavně muži. Jaké mají šance na úspěch a jak se vyrovnávají s občasnou vysokou hladinou testosteronu?

Martin Koloc je dvojnásobným mistrem Evropy v závodech tahačů z let 1995 a 1996. Narodil se v roce 1967 v Roudnici nad Labem a mimo svůj řidičský um se v Česku proslavil také díky soudním sporům, kterým byl vystaven kvůli svému podnikání.

Zakladatel sportovní stáje

Založil závodní tým s názvem Buggyra a svou lásku našel daleko za hranicemi naší republiky. Vzal si totiž bývalou miss Seychely, která mu porodila dvojčata, dcery Aliyyah a Yasmeen.

Narodily se v Dubaji a za svůj život už stihly procestovat spoustu různých končin. Pobývaly v Malajsii, Španělsku, Česku, Singapuru nebo na Seychelách. Měly tak možnost poznat spousty rozličných kultur, a hlavně zázemí sportu, kterému kdysi vévodil jejich otec.

Dcery pověsily tenis na hřebík

Rallye je spíše mužský sport, dcery Martina Koloce se tak vymykají pravidlům. Nejdříve se sice věnovaly tenisu, po zranění se však rozhodly jít ve šlépějích otce.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Yasmeen Koloc (@yasmeenkoloc)

Starší z dvojčat Aliyyah má v sobě podle otce velký potenciál a společně s otcem momentálně tráví čas v Saúdské Arábii, kde piluje svou techniku.

Obě dcery jsou součástí stáje Buggyra, kterou vede Koloc sám, a v roce 2023, kdy jim bude osmnáct, by se mohla právě Aliyyah objevit na startovní listině Rallye Dakar.

Světový rekord a velký potenciál

Svůj talent mladá dívka potvrdila loni v létě na letišti v Panenském Týnci, když překonala nejlepší světový čas na pět set metrů. Otec se tehdy neubránil a svou dceru z auta doslova vynesl v náručí, takovou radost mu její úspěch udělal.

Dívky mají díky genům své maminky, která pochází ze Seychel, exotický vzhled. Nedávno se utvrdily v tom, že ne vždy to budou mít ve sportovním odvětví, kde dominují muži, jednoduché.

Na veřejnost se dostalo video z kabiny známého závodníka Aleše Lopraise, kde se nevybíravě vyjadřovali na adresu mladých sester Kolocových.

Šestnáctiletá dvojčata si z toho ale hlavu příliš nelámou, dál se soustředí na trénink a těší se, až se budou moci pustit do závodění.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články