Dcera Tomáše Ujfalušiho se povedla. Vedle táty vypadá jako princezna, posuďte sami

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Tomas Ujfalusi
Zdroj: ph.FAB / Shutterstock.com

Po boku bývalého českého fotbalisty Tomáše Ujfalušiho se vždy objevovaly krásné ženy. Není se čemu divit, protože byl vždy velký fešák a tím zůstal dodnes. Nyní se po jeho boku občas objevuje také krásná dcera.

Známý fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši se narodil v roce 1978 v Rýmařově. Už ve čtyřech letech dostal svoje první kopačky.
Začínal v rodném Rýmařově, ale už v deváté třídě přestoupil do týmu Sigma Olomouc. V hanácké metropoli se však neocitl jen kvůli fotbalu, ale také zde začal studovat střední zemědělskou školu.

V Česku se moc neohřál

Od roku 1996 se stal součástí A-týmu, ale svůj první zápas odehrál až v následující sezoně. Zdržel se do roku 2000, kdy se přesunul do zahraničí.

Za padesát milionů ho koupil severoněmecký klub Hamburger SV, kde strávil další tři a půl roku. S týmem získal německý ligový pohár a v té době se také stal oporou českého národního týmu.

Na Evropském šampionátu v roce 2004 se s nároďákem probojoval až do samotného semifinále. Ačkoliv Česká republika skončila na třetím místě, o českého obránce projevily zájem prestižní evropské kluby.

Katerina Ujfalusi

Zdroj: Profimedia

Napříč evropskými kluby

Poté se na pár let stal jeho útočištěm italský klub Fiorentina. Vypracoval se na jednoho z nejlepších obránců v Itálii a v roce 2008 o něj projevil zájem španělský klub Atlético Madrid.

Ve Španělsku se mu opět dařilo a na konto si připsal výhru v Evropské lize UEFA i Superpoháru UEFA. Poté zamířil východnějším směrem do Turecka, kde se v týmu Galatasaray Istanbul potkal s krajanem Milanem Barošem.

Svou profesionální kariéru zakončil v českém týmu AC Sparta Praha. Po problémech s nedoléčeným úrazem kolene se jeho poslední sezonou stala ta v letech 2013/2014.

Kateřina, žena jeho života

V soukromí má za sebou jedno nevydařené manželství s manželkou Kateřinou. Narodila se jim dcera, která dostala jméno po mamince a místo fotbalu se od dětství věnuje zpěvu.

Dnes je z ní krásná mladá slečna, jejíž nápadníky musí tatínek odhánět ve velkém. Dcera je pro něj totiž tou nejdůležitější ženou v celém jeho životě.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články