Dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy září na golfových hřištích. Ukážeme vám, jaká je to kočka

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Petr Korda
Zdroj: Václav Jirsa / Právo / Profimedia

Bývalý český tenista a vítěz několika grandslamů Petr Korda má doma další sportovní hvězdy. Všechny jeho ratolesti se totiž úspěšně věnují sportu. Dcera Nelly válí na golfovém hřišti a předvedla i krásnou češtinu.

Petr Korda se narodil v roce 1968 v Praze a tenisu se věnoval už od mládí. Po úspěšných výsledcích v juniorské kategorii, kde mimo jiné vyhrál čtyřhru na French Open, vstoupil do nejvyšší kategorie.

Úspěšný český tenista

Československo a později i Českou republiku úspěšně reprezentoval mezi lety 1987 až 2000. Čtyřikrát se mu podařilo probojovat do finále nejprestižnějších turnajů.

Poprvé na French Open ve čtyřhře v roce 1990, ale s chorvatským spoluhráčem Goranem Ivaniševićem bohužel skončili na druhém místě.

O dva roky později si finále na antuce vyzkoušel znovu, tentokrát ve dvouhře, při níž nestačil na Američana Jima Couriera.

Téměř na špičce žebříčku

V roce 1996 přišel první triumf, a to ve čtyřhře na Australian Open. Tvrdý povrch prvního grandslamu sezóny mu perfektně seděl. O dva roky později triumfoval i ve dvouhře.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Nelly (@nellykorda)

V té době se ocitl také na druhém místě v singlovém žebříčku, což bylo jeho nejlepší umístění vůbec. Po dopingové kauze na Wimbledonu v roce 1998 se nějakou dobu soudil, a nakonec svou kariéru ukončil.

Ani v soukromí se nenudil. S manželkou Reginou má tři děti. Dcery Jessicu a Nelly a syna Sebastiana. Rodina žije dlouhodobě na Floridě a všechny děti se věnují sportu.

Dnes je z něj fanoušek golfu

Obě dcery si ale vybraly jinou disciplínu než jejich tatínek. Válí na golfových hřištích. Dvaadvacetiletá Nelly začala profesionálně hrát v roce 2016 a na travnaté ploše jí to jde.

Se starší Jessicou se na turnajích rvou o přední příčky. Kromě toho ke sledování golfu svým půvabem lákají mnoho fanoušků.

Nelly se nedávno podařilo pobavit české fanoušky, když si po nepovedeném odpalu česky zanadávala. Je tedy jasné, že doma rozhodně vládne i čeština.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články