Syn hokejové legendy Roberta Reichela zdědil po otci talent i přezdívku

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Robert Reichel
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Zlatý medailista z Nagana a legenda českého hokeje Robert Reichel předal svůj hokejový um synovi, který také podepsal smlouvu v zámoří. Baví se doma o hokeji a dostává od otce nějaké rady?

Robert Reichel je rodákem z Litvínova, kde spatřil světlo světa v roce 1971. Hokej měl v krvi už od dětství a díky talentu to dotáhl opravdu daleko.

S hokejem začínal v Litvínově a už v juniorce vynikal svým výjimečným talentem. Českou republiku reprezentoval už v mládežnických výběrech a získal dvě bronzové medaile na mistrovství světa a zlatou a stříbrnou na mistrovství Evropy.

Na prahu dospělosti odešel do zámoří

V osmnácti letech z něj byl hotový hráč, o kterého měly zájem zahraniční kluby. V roce 1989 byl draftován do NHL a nastoupil do týmu Calgary Flames.

Ačkoliv se po neshodách v Calgary na chvíli ocitl v německé lize, do NHL se vrátil zpět a prošel týmy New York Islanders, Phoenix Coyotes a Toronto Maple Leafs.

Stanleyův pohár sice nad hlavu nezvedl, zato má na svém kontě řadu úspěchů z národního týmu. V roce 1998 byl velkou oporou výběru Ivana Hlinky na olympiádě v Naganu, kde český tým famózně zvítězil.

Úspěšný český reprezentant

Dále získal tři zlaté a čtyři bronzové medaile na mistrovstvích světa. Svou kariéru zakončil v roce 2010 a od další sezony působil jako trenér ve svém rodném Litvínově.

Hokejový talent po útočníkovi známém především pod přezdívkou Albi zdědil také jeho syn Kristian. Ačkoliv se od začátku střetával s pojmem protekce, svými výkony na ledě dokázal, že to byly jen pomluvy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Kristian Reichel (@krisreichel)

„Trápil jsem se tím možná první rok v extralize, ale pak jsem se od toho oprostil. Lidi, co to budou chtít tvrdit, tak to budou tvrdit pořád. Nezaobírám se věcmi, které nemůžu ovlivnit,“ řekl o protekci pro server hokej.cz

Syn se potatil

V devatenácti letech zamířil do zámoří. Prosadit se nebylo úplně jednoduché a dva roky bojoval o kontrakt ve Winnipegu. Tvrdá práce a dřina se vyplatila a loni s týmem podepsal nováčkovskou smlouvu. „Byl jsem vychovávaný pod velkým drilem a dá se říct, že jsem si to vybojoval těžkou prací. Nepřestával jsem věřit a obětoval jsem tomu všechno,“ uvedl pro hokej.cz

Rady od svého zkušeného otce občas dostával, dnes už se však baví spíše obecně. Dvaadvacetiletý Kristian po otci zdědil také přezdívku Albi. Slavný hokejový útočník na svého syna může být právem hrdý.

Zdroj: Wikipedia, mulitvinov.cz, hokej.cz, Instagram Kristiána Reichela

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články