Polákům by se líbil Trpišovský jako trenér reprezentace. Jejich znalosti o něm ale mají trhliny

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
jindrich trpisovsky
Zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Na začátku zimní přípravy mají sešívaní co dělat. Do svého týmu vehementně hledají ty nejlepší posily, kromě toho ale mají také práci s odháněním zájemců o trenéra Jindřicha Trpišovského. Začíná to totiž vypadat, že právě o toho je v poslední době velký zájem.

Stejně jako Českou republiku i Poláky čeká v současné chvíli příprava na baráž o postup na mistrovství světa do Kataru. Jenomže mají tak trochu problém. Jejich portugalský trenér Paulo Sousa se rozhodl přeplatit více než desetimilionovou pokutu a odstoupit od smlouvy, aby se stal součástí jiného týmu.

Potom, co jim utekl do elitního brazilského klubu Flamengo, Poláci zatím marně hledají náhradu. A právě v souvislosti s tímto problémem zaznělo jméno Jindřicha Trpišovského, kterého by jim doporučil bývalý mezinárodní sudí a exšéf polského svazu Michal Listkiewicz.

Není nejvážnějším kandidátem

Nejvíce Poláci uvažují o tom, že by se jejich trenérem mohl stát Adam Nawalka. Zazněla ale i další velká jména jako například Cesare Prandelli, Fabbio Cannavaro nebo Andrea Pirlo. Jenomže současného trenéra Slavie velmi neodbytně doporučuje právě Listkiewicz.

„Po zkušenostech s Paulo Sousou portugalský směr důrazně odmítám. Ukazuje se, že v tomto případě je motivem hlavně hotovost, nic jiného,“ nechal se po zradě posledním koučem Listkiewicz slyšet. Trenéra by proto podle svých slov hledal v Česku.

„Pro aktuálního mistra této země Slavii Praha je výborný Jindřich Trpišovský. Dříve úspěšně vedl mimo jiné Jablonec. Je to suverénně nejlepší český trenér, snad vedle Jaroslava Šilhavého, který vede českou reprezentaci,“ zdůraznil. Tady si zřejmě popletl kluby, Trpišovský dříve trénoval Liberec, nikoliv jabloneckou konkurenci.

Zájem má i někdo další

„Kdyby se Polákům podařilo Trpišovského získat, mohlo by dojít k pikantní situaci. Pokud by Češi uspěli v baráži ve Švédsku a Poláci by vyřadili Rusy, ve finále by se o postup utkali spolu. Na polské straně Trpišovský a na české Šilhavý, jeho předchůdce v Edenu,“ napsal web sport.cz.

Podle všeho ale Poláci nejsou jediní, kdo po Trpišovském tak trochu šilhá. Existují i spekulace o tom, že by ho chtěl na svou stranu přetáhnout i Besiktas Istanbul. Tento turecký velikán totiž není se svým dosavadním výkonem spokojen a chtěl by změnu.

Zda se nakonec některý z týmů skutečně pro českého trenéra rozhodne a jestli na to bude Trpišovský reagovat, se teprve uvidí. Jisté ale je, že sezona bude ještě velmi zajímavá.

Zdroj: sport.cz, efotbal.cz

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články