Patrik Berger ulovil pořádný kousek. Podívejte se, jak se k němu tiskne

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Berger Patrik
Zdroj: Profimedia

Je to už více než deset let, co slavný fotbalový záložník Patrik Berger ukončil kariéru. Sportovcem zůstal i nadále a svůj seznam koníčků rozšířil o rybaření. Se svými úlovky se pravidelně chlubí na sociálních sítích a ten poslední opravdu stojí za to.


Bývalý český fotbalový reprezentant Patrik Berger se narodil v roce 1973 v Praze. S fotbalem začínal na pražské Letné v klubu Sparta Praha. V dorosteneckém věku ale přešel do konkurenčního týmu Slavia Praha.

Pražské kluby vystřídal

Už jako dorostenec se dostal do reprezentačního výběru do 16 let a v roce 1990 s týmem vyhrál Mistrovství Evropy. Není tak divu, že se skrz juniorský výběr dostal i do hlavního reprezentačního kádru.

V dresu sešívaných v roce 1991 poprvé nastoupil v české první lize. Odehrál zde celkem devadesát zápasů a vstřelil čtyřiadvacet gólů.

Zanedlouho si ho všimli naši západní sousedé a Patrik přestoupil do týmu Borussia Dortmund, se kterým dokonce vyhrál Bundesligu.

Úspěchy sbíral v zahraničí

Jeho zahraniční putování ale nekončilo. V roce 1996 se přesunul do Anglie. Začínal v Liverpoolu, kde se mu opět dařilo a s týmem vyhrál anglický fotbalový pohár i superpohár.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Patrik Berger (@patrikbergerofficial)

V té době zazářil také v národním týmu. Na Euru 1996 vstřelil ve finálovém zápase proti Německu gól, ale bohužel to nestačilo a český tým skončil druhý. Poté zvítězil v populární české anketě Fotbalista roku a o dva roky později získal i Zlatý míč.

Prošel ještě týmy Porstmouth, Aston Villa a Stoke City. Na konec své kariéry se vrátil zpět na pražskou Letnou, kde jako mladík začínal, a rozloučil se triumfem v české lize.

Vzorný manžel i otec

V soukromí si odjakživa držel pověst gentlemana. Ačkoliv by mu ženy skákaly do náruče samy, on byl vždy věrný své manželce Jaroslavě, kterou si vzal v roce 1994. Spolu vychovali syna Patrika, který jde v otcových šlépějích, a dceru Valentýnu, která zdědila půvab po mamince.

Dnes je mu sedmačtyřicet let a stále je velmi atraktivní. Jeho srdce už však dvacet šest let patří pouze manželce, se kterou tvoří krásný a harmonický pár.

Sportem žije i nadále a jeho velkým koníčkem se stalo rybaření. Svými krásnými úlovky se pravidelně chlubí na sociální sítích. Nedávno dokonce přidal jeden exotický úlovek, který chytil na dovolené v Ománu.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články