Mike Tyson vyvenčil svého mazlíčka. Takové zvíře byste na ulici potkat nechtěli

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Mike Tyson
Zdroj: Archiv Mike Tyson

Lidé doma chovají nejrůznější mazlíčky. Některé stačí nechat proběhnout po bytě, jiní pak musí na delší procházku kolem domova. U nás často potkáte občany, kteří na procházku vezmou kozu, nebo prase. V zahraničí ale můžete potkat úplně jiná zvířata.

Mike Gerard Tyson je bývalý americký boxer, šampion těžké váhy, bývalý profesionál a herec.

Má za sebou zajímavou minulost. V dětství se potýkal se zločinem, pral se už jako malý. Ve svých třinácti letech měl na svém kontě už kolem čtyřiceti zatčení.

Zajímavý mazlíček

Věděli jste, že šampion boxu v těžké váze Myke Tyson vlastnil domácího tygra, s nímž chodil na procházky a hrál si s ním? Tyson se v minulosti staral o samici bílého bengálského tygra, která se jmenovala Keňa.

Na svůj instagramový účet přidal fotografii, na které je se zajímavým mazlíčkem u sebe na zahradě. Aktuálně má však doma běžnějšího mazlíčka, se kterým tráví volný čas a miluje ho nadevše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Tyson byl výborný majitel, protože brával Keňu na procházky, a dokonce si s ní hrál. V minulosti byl také viděn, jak beze strachu hravě zápasí s Keňou nebo si ji vezme do bazénu.

Boxer také vysvětlil úroveň opatrnosti potřebnou k přístupu ke zvířatům, jako jsou tygři: „Jednu chvíli se na tebe dívají, jako by tě chtěli sežrat, o dvacet minut později se s tebou chtějí mazlit. Znamená to, že s nimi musíš být velmi opatrný.“

Co se stalo s tygřicí Keňou?

Mike Tyson žil docela bujarý život a určitě si ho budete pamatovat pro řadu velmi šílených věcí. Vlastnit bílého bengálského tygra, který váží dvě stě padesát kilo, je pravděpodobně jeden z těch bláznivějších kousků.

Boxer se bohužel musel po šestnácti letech s tygřicí Keňou rozloučit. „Kdysi jsem měl domácího mazlíčka, ke kterému jsem měl velkou náklonnost. Spával jsem s ním, choval jsem ho ve svém pokoji. Po mém boku žil šestnáct let. Byla to obrovská příšera, nedokážete si představit její velikost. Zestárla, její oči a kyčle se zhoršily. Navíc někomu ukousla ruku,“ dodal známý boxer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Tysonovi se také stala jedna nepříjemná událost. Jeho soused byl v nesprávnou dobu na nesprávném místě a tygřice Keňa byla zrovna volně puštěna na zahradě.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Boxer vysvětlil, co se vlastně stalo: „Někdo přeskočil můj plot, za kterým byl tygr. Dáma si chtěla s tygrem hrát, ten jí ale neznal, proto se vše otočilo v příšernou tragédii. Když jsem viděl, co se stalo její ruce, zastavil se mi dech. Naštěstí jsem měl zrovna hodně peněz, proto jsem jí dal dvě stě padesát tisíc dolarů. Bylo to příšerné.“

Mike Tyson je také známý tím, že je vegan a zvířata miluje víc než cokoliv jiného. Doma má kromě vozu Rolls Royce také psa, se kterým tráví volný čas.

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články