Lewis Hamilton měl už v dětství odhodlaný výraz vítěze. Podívejte se, jak vypadal

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Lewis Hamilton
Zdroj: cristiano barni / Shutterstock.com

Za svým snem si jeden z nejúspěšnějších pilotů Formule 1 šel už od dětství. Optimismus a sebedůvěra mu nikdy nechyběly a už jako malý kluk by svým zářivým úsměvem uhranul nejednu dívku. Podívejte se, jak vypadal Lewis Hamilton jako dítě.

Sir Lewis Carl Davidson Hamilton, tak zní celé jméno britského pilota Formule 1 a sedminásobného mistra světa. Narodil se v roce 1985 ve Velké Británii a z otcovy strany má předky až v karibské Grenadě.

Rodina ho vždy podporovala

Rodiče se rozvedli, když mu byly dva roky, a Lewis poté vyrůstal až do desíti let s matkou. Silné stroje a závodění mu imponovaly už v dětství, v šesti letech začal závodit na motokárách.

Otec ho v závodění podporoval, a dokonce měl tři práce, aby synův koníček mohl financovat. Mimo to se Lewis věnoval také karate a i zde sklízel úspěchy, ve dvanácti dokonce získal černý pás.

Za svým snem pilotovat Formuli 1 si šel tvrdě. Když se jako devítiletý kluk potkal se šéfem McLarenu, sám prorokoval, že pro ně jednou bude závodit.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Sny se stávají skutečností

O pár let později uzavřel se stájí smlouvu v rámci programu na podporu mladých jezdců a začal psát důležitou kapitolu na cestě za svým snem.

Optimismus a pozitivní nálada mu zřejmě nikdy nechyběly, protože na fotce z dětství, kterou sdílel skrze sociální sítě, se usmíval od ucha k uchu stejně jako dnes.

Ve svém debutovém závodu ve Formuli 1 v roce 2011 dojel na třetím místě a hned v dalším závodě se posunul ještě o příčku výše.

V této sezóně pokořil několik rekordů. Stal se prvním nováčkem, který dokázal vybojovat pole position, a také nejmladším jezdcem, který kdy vedl šampionát.

Rekord střídá rekord

V druhé sezoně se stal nejmladším mistrem světa v historii Formule 1, ale už o rok později ho překonal Sebastian Vettel.

Mistrovský titul získal ještě šestkrát a momentálně zůstává otázkou, zda bude v závodění pokračovat.

Stále totiž nemá podepsanou smlouvu s žádným týmem. Nechme se tedy překvapit, jestli ho ještě na závodních okruzích uvidíme, nebo jestli v pětatřiceti letech odejde do sportovního důchodu.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články