Jezdec Dakaru Jan Brabec ukázal bravurní kousek. Tohle by se mohlo stát i za vaším barákem

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Jan Brabec
Zdroj: Profimedia

Projížďky na čtyřkolkách a motorkách v terénu mají své kouzlo. Vítr v zádech, silný stroj a skvělý terén jsou nedílnou součástí aktivity, ve které se vyžívá nejeden muž. Na skákání si ale troufne málokdo. Podívejte se, kdo se skoků nebojí a skáče nad vším možným.

Jan Brabec se řadí mezi nejúspěšnější motokrosové závodníky naší země. Už od mala se proháněl na motorkách a tento koníček mu zůstal dodnes. Ve volném čase kromě jízdy na motorce pilotuje letadla.

Žádný strach

Jan Brabec se toho nebojí. Za svůj život nasbíral velké množství zkušeností na silných strojích a rozhodně nemá problém na motorku nasednout i ve dvě ráno, když se zrovna probudí. Pravděpodobně by neměl jediný problém tyto „mašiny“ ovládat i poslepu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Honza Brabec (@brabcak236)

Jan se o svůj život dělí na sociálních sítích. Na svém instagramovém profilu před nedávnem sdílel fotografii, ze které jde strach. Nasednul na svého červeného miláčka a pořádně to rozjel. Při pohledu na tuto fotku vám bude adrenalin proudit celým tělem.

Kopce s hlínou a bagr. Tyto pouhé dvě věci stačily Janovi k prožití báječného odpoledne. Motokrosař se toho nebál, roztočil kola, rozjel se na kopec hlíny a skočil.

Na motorce se proletěl nad bagrem, který zrovna u kopců s hlínou stál. Bravurní kousek!

Jan ve světě

Pokud děláte zajímavou aktivitu, která vyžaduje speciální terén, musíte občas vyrazit za hranice. Přece jen u nás by se Jan mohl stále dokola projíždět na hlíně, ale za projížďkou na písku si holt musí dojet.

Už jako malý se vydal do Ameriky, kde řádně trénoval, a ihned po návratu získal osm trofejí mistra republiky v supercrossu a motocrossu. Další výhrou pro něj byla partnerka Agáta Hanychová, se kterou se dokonce zasnoubil.

Jejich vztah však dlouho nevydržel a svatba se neuskutečnila. Život na motorce se ale většinou neobejde bez úrazu.

Těch má za sebou Jan doslova požehnaně. Mistr se několikrát zranil, jeho tělo mu však skvěle slouží a velice rychle se regeneruje.

Motokrosař musel v životě zažít několik situací, kdy měl strach sám o sebe. Velký strach o něj měla i partnerka Nikol Haniková, která mu byla v těch nejtěžších situacích oporou.

Držíme pěsti, ať si toho Jan ještě hodně odskáče a získá spousta dalších cen.

Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články