Dcera Pavla Nedvěda je neskutečná kočka. V očích této blondýnky se utopíte

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Pavel Nedved
Zdroj: Profimedia

Žijící legendou českého fotbalu je bezesporu Pavel Nedvěd, který národní tým jako kapitán v roce 2004 dovedl k prestižnímu třetímu místu na Mistrovství Evropy. I v soukromí se mu dařilo a z jeho dcery vyrostla krásná mladá dáma.

Pavel Nedvěd se narodil v roce 1978 v Chebu. Právě zde začínal jako malý kluk s fotbalem, ale brzy se přesunul do Plzně.

Z Chebu až do Prahy

V tamním klubu Škoda Plzeň se pět let rozvíjel pod vedením trenéra Žaloudka, který měl na mladého Pavla velký vliv.

Po návratu z vojny nastoupil za pražskou Spartu, kde odehrál bezmála sto zápasů, třikrát získal ligový titul a jednou ligový pohár.

Stal se také oporou českého národního týmu a po svých výkonech, které předvedl na Euru v roce 1996, kde Česko skončilo šesté, vzbudil zájem zahraničních klubů.

Za kariérou šel do Itálie

Ve svých čtyřiadvaceti letech přestoupil do italského klubu Lazio Řím a kromě toho, že musel bojovat s jazykovou bariérou, byla v týmu i velká konkurence.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ivana nedved (@ivananedved)

V druhé sezoně už byl nezbytnou součástí týmu. Vyhráli italský fotbalový pohár, Pohár vítězů pohárů a také Superpohár UEFA.

Svou největší slávu si užil v dalším italském týmu Juventus Turín, kam přestoupil v roce 2001. Dvakrát po sobě vyhráli italskou nejvyšší ligu, a v roce 2003 dokonce Ligu mistrů. V tomtéž roce si jako druhý Čech v historii vysloužil prestižní ocenění Zlatý míč.

Daří se mu i po konci kariéry

Stal se také nedílnou součástí reprezentace a jako kapitán ji vedl úspěšným Eurem v roce 2004, kdy se Česko umístilo na třetí příčce. V Juventusu zůstal i po konci své profesionální kariéry v roce 2009 a působil zde jako jeden z ředitelů.

Ačkoliv na trávníku byl vždy vidět, v soukromí žil naprosto klidným životem s manželkou Ivanou, kterou si vzal v roce 1992. Společně mají dvě děti, syna Pavla a dceru Ivanu. Obě děti jsou dnes již dospělé a starší dvaadvacetiletá Ivana je pořádná kočka.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články