Dcera Kateřiny Neumannové je blonďatá tenistka. Z této okaté krásky nespustíte oči

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Katerina Neumannova
Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Naší nejznámější běžkyní na lyžích je bezpochyby Kateřina Neumannová. Zlatá olympijská vítězka a mistryně světa už sice dávno nezávodí, ale sportu nikdy nedala vale. Z její dcery vyrostla krásná mladá dáma a je také nadějnou sportovkyní. Jakou disciplínu si vybrala?

Kateřina Neumannová se narodila v roce 1973 v jihočeském Písku. Odjakživa byla sportovně založená a už v juniorském věku se začala prosazovat.

Velká česká naděje

V roce 1991 se začala běhu na lyžích věnovat profesionálně. Získala také svou první medaili a v následujících letech k nim přidávala další.

Od roku 1992 startovala také na zimních olympijských hrách a v Naganu v roce 1998 jí to cinklo rovnou dvakrát. Získala bronz za běh na 10 kilometrů volným stylem a za pět kilometrů klasicky stříbrnou medaili.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucka Neumannová (@lucie.neumannova)

V Salt Lake City v roce 2002 vyhrála dvě stříbra a před mateřskou dovolenou se rozloučila ve velkém stylu. V roce 2003 se jí narodila dcera Lucie a pár let se profesionálně sportu nevěnovala.

I po mateřské zlatě zářila

Její návrat byl velkolepý. V roce 2005 ovládla v německém Oberstdorfu trať na deset kilometrů a získala první zlato z Mistrovství světa.

Nezapomenutelný je okamžik z olympiády v Turíně o rok později. Tehdy si doběhla pro svou první zlatou olympijskou medaili a jako první gratulantka k ní v cíli doběhla její rozkošná dcerka Lucie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Lucka Neumannová (@lucie.neumannova)

Dojemné snímky tehdy obletěly celý svět a Kateřina se stala českou běžeckou legendou. A ještě nebyl konec. Další dvě medaile přidala o rok později na Mistrovství světa v Sapporu. Po této sezóně ukončila profesionální sportovní kariéru.

Dcera ovládá jiný sport

Ačkoliv kdekdo očekával, že dcera Lucie půjde v jejích šlépějích, nestalo se tak. Královna bílé stopy, jako byla její matka, z ní sice nebude, ale sport je také její velkou vášní. Rozhodla se totiž věnovat tenisu.

Lucie dospěla a vyrostla z ní krásná mladá dívka, která svou maminku rozhodně nezapře. Půvabná blondýnka by se kromě tenisu klidně mohla věnovat modelingu.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články