Legendu českého hokeje Jaromíra Jágra představovat nemusíte. Ukážeme vám, jak vypadá jeho otec

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
jaromír jágr
Zdroj: Iurii Osadchi / Shutterstock.com

Jméno Jágr je odjakživa spojeno s kladenským hokejovým klubem. Nejenže zde začínal náš nejslavnější hokejista, ale o jeho chod a setrvání v nejvyšší lize se dlouhá léta staral také jeho otec Jaromír starší. Jsou si se synem podobní?

Jedním z nejznámější kladenských rodáků je bez pochyby česká hokejová legenda Jaromír Jágr. Narodil se zde v roce 1972 do rodiny Jaromíra Jágra staršího, který byl také hokejistou.

Rodinná hokejová tradice

Ten se stejně jako jeho syn věnoval lednímu hokeji už od dětství, kdy hrával za tým TJ Výstavba kamenouhelných dolů Kladno.

Lásku k tomuto sportu předal i svému synovi, který se v roce 1990 dostal do zámořské NHL. Do Spojených států s ním odcestovala maminka Anna, která se starala o chod synovy domácnosti.

Jaký otec, takový syn

Tatínek se v roce 1994 stal prezidentem kladenského hokejového klubu a úspěšně jej udržel v první lize i přes to, že měl kvůli financím na kahánku.

Jaromír Jágr starší

Zdroj: Profimedia

Stal se tak jednou ze zásadních postav historie kladenského hokeje a dnes ve svých osmdesáti letech už většinu těchto starostí přenechal svému synovi, který se stal majitelem klubu.

Jaromír Jágr mladší prošel řadou známých klubů a později se na pár let usadil na opačné straně zeměkoule v ruské kontinentální lize KHL.

Návrat domů

Po dlouhé zahraniční štaci se tak česká hokejová legenda vrátila zpět ke svým kořenům, kde může předávat cenné zkušenosti mladším ročníkům.

Jaromír Jágr starší na svého syna musí být hrdý. Je totiž nejen držitelem Stanleyova poháru, zlaté olympijské medaile i zlata z mistrovství světa, ale historicky je také druhým nejlepším hráčem NHL po Waynu Gretzkym.

Podobu mezi oběma Jaromíry asi na první pohled neuvidíte, rozhodně ale mají společnou lásku ke sportu, a hokeji obzvlášť.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články