Brýlatého Aleše ze seriálu Křeček v noční košili byste nepoznali. Po 33 letech z něj vyrostl usměvavý sympaťák

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Ales Krecek v nocni kosili
Ales Krecek v nocni kosili

Když se řekne jméno Jiří Racek, málokdo si herce spojí se seriálem Křeček v noční košili. Není ani divu, vždyť od premiéry seriálu uběhlo už dlouhých třicet tři let. Jakými dalšími rolemi si prošel a jak dneska vypadá?

Narodil se v roce 1976 a k herectví ho už v útlém věku přivedla maminka. Zjistila, že filmaři hledají zrzavého chlapečka, a tak neváhala.

Tehdy to sice nevyšlo, ale jeho fotka v databázi zůstala a o rok později se jim ozvala režisérka filmu Hledám dům holubí.

Tentokrát už to vyšlo a v šesti letech dostal svou první roli. Sen stát se profesionálním potápěčem ho ale ještě nepřešel.

Potápěčský sen se změnil na herecký

V rodinném sci-fi seriálu Křeček v noční košili dostal roli Aleše Chvojky, kamaráda hlavního hrdiny Káji, který si na návštěvu k babičce zapomněl pyžamo. Babička mu půjčila noční košili po pradědečkovi vynálezci.

V noci se pak začaly dít velké věci. Kája se ve snu vrátil v čase a pradědeček mu odhalil, kde schoval patent ke svému nedokončenému vynálezu auta. V té době se desetiletému Jirkovi začalo herectví líbit.

Zdroj: Profimedia

Není tedy divu, že jeho další kroky směřovaly na konzervatoř a DAMU. Ve škole se potkával s profesory-herci, které znal z natáčení, ale žádnou výhodu to pro něj prý nemělo. Po studiích hostoval v pardubickém divadle. Chvíli pracoval také jako barman, protože jako herec by se neuživil.

Kariéru mu zachránil známý herec

Poté si ho všiml Tomáš Töpfer a Rackova kariéra nabrala nový směr. Začal se angažovat v pražských divadlech a objevoval se v různých rolích známých český seriálů. Z novějších jsou to třeba seriály Labyrint, Policie Modrava nebo Rapl.

Dnes je tento čtyřiačtyřicetiletý herec stále velmi aktivní, vidět ho můžete v divadle Na Fidlovačce. V minulosti randil se známou blondýnou Ivou Pazderkovou.

Autor: Karolína Stoczková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články