Kolja Andrej Chalimon: Podívejte se, jak z vyjukaného chlapečka vyrostl manažer s pečlivě střiženými vousy

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
Kolja
Kolja

Bylo mu šest let, když se objevil po boku Zdeňka Svěráka v dramatu Kolja. Osud chlapce s výmluvným pohledem zahrál tak dobře, že dokonce získal Českého lva za vedlejší roli. Jenže jako mnoho jiných dětských hvězd, které zazářily ve veleúspěšném filmu, už se žádného dalšího úspěchu nedočkal.

Představitel Kolji se jmenuje Andrej Chalimon a narodil se 1. ledna 1990. Titulní postavu ve filmu Jana Svěráka si zahrál o pouhých šest let později.

První dny natáčení se jen smál, pak se otrkal

Na natáčení příběhu o postupném získávání důvěry mezi ruským chlapcem a starým mládencem Františkem Loukou v podání Zdeňka Svěráka mu to ale první dny příliš nešlo, přestože na konkurzu uspěl mezi tisícovkou zájemců.

Údajně jen civěl do kamery a smál se. Trvalo nějaký čas, než se otrkal a předvedl výkon, jaký známe dnes.

Získal za něj rovnou Českého lva. Těchto ocenění dostal film Kolja dohromady šest, mezi nimi i to za nejlepší film, herce a herečku v hlavní roli.

Zdroj: Facebook Andrej Chalimon

Chalimonovi se filmové prostředí zalíbilo a toužil se v něm vypracovat. Bohužel mu ale jeho pokusy nevycházely, a tak herectví pověsil na hřebík ještě dříve, než s ním pořádně začal. To už se vrátil zpět do Moskvy, kde se narodil.

Z pracovníka na stavbě manažerem

Pracoval na různých pozicích a zkoušel kdejakou profesi. Byl prodavačem, nachomýtl se k filmové produkci, pracoval na stavbě.

V současnosti je však manažerem obchodu se švýcarskými hodinkami a nemá se špatně. Podle toho i vypadá, stal se z něj elegán, jenž si potrpí na vzhledu.

Jeho vizí bylo se po vystudování vysoké školy oženit a usadit. Jenže štěstí v lásce také zrovna nemá a spřízněnou duši pořád hledá.

Autor: Šárka Blahoňovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články