Zbyněk Merunka: Na bývalého moderátora ušili pěknou boudu. I tak mu přibylo jen pár vrásek a pořád vypadá k světu

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
merunka jurinova
merunka jurinova

Zbyněk Merunka se původně vyučil zámečníkem. Už v té době ho ale lákala média, později si proto ke svému vzdělání přidal ještě žurnalistiku. Když ho kamarád přesvědčil, aby se zapsal na casting TV Nova, nemyslel si, že to pro něho bude tak zlomový krok.

Původně byl Merunka moderátorem stanice Rádio Alfa. Když ale dostal na základě svých dovedností možnost moderovat hlavní zpravodajskou relaci TV Nova, neváhal a nabídku přijal.

Od roku 2000 ho známe z pořadu Autosalon

Zbyněk Merunka svého rozhodnutí podle svých slov lituje. V roce 2000 ukončil spolupráci s TV Nova a začal pracovat pro stanici Prima. Tady natáčel hned několik pořadů, díky kterým se velmi rychle proslavil.

Nejznámějším z nich byl pravděpodobně Autosalon, který moderoval společně s Jitkou Čvančarovou a ve kterém každou sobotu představoval novinky na automobilovém trhu.

Zdroj: Profimedia

Později se přestal ukazovat na televizních obrazovkách ve velkých show, zato ale získal několik vedlejších rolí v pravidelně vysílaných seriálech. Zahrál si například v Modrém kódu.

S manželkou si založil cukrárnu. Nápad mu ale ukradli

S manželkou Alexandrou se Zbyněk rozhodl vyzkoušet podnikání. V Mníšku pod Brdy, kde bydleli, si sehnali provozovnu a vybudovali v ní malou cukrárnu.

Jenomže sotva se jim podařilo podnik rozjet, majitelka prostorů jim dala výpověď. O pár měsíců později měla na místě cukrárnu ona sama a Merunka s manželkou neměli možnost se nijak bránit.

Cukrárnu provozovali se ženou asi dva roky, sotva se jim začalo dařit a zákazníci si zvykli na jejich podnik, všechno skončilo. Bohužel to tak podle Zbyňka v podnikání už chodí a nedá se s tím nic dělat.

Merunka je v současné době rád, že mu slouží zdraví a může se plně věnovat své ženě a dvěma dětem.

Záležitost s cukrárnou ho sice mrzí, podle jeho slov ale provozovna dodnes funguje, a někteří lidé dokonce stále říkají, že jdou na zákusek k Merunkovým.

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články