Komerční sděleníSport

MMA bojovníka Jiřího Procházku čeká v UFC těžký zápas

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
MMA Jiri Prochazka
Zdroj: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Už ho mohl mít za sebou, kvůli zranění soupeře Dominicka Reyese byl však zápas odložen. Nové datum fightu, na který se těší všichni příznivci MMA, bylo naplánováno na 1. května 2021. Zápas se odehraje v APEX Centre v Las Vegas a bude hlavním zápasem UFC Fight Night. Jiří „Denisa“ Procházka se stane prvním Čechem, který se dostal do hlavního zápasu prestižní UFC.

Jiří Procházka se narodil v malé vesnici Hostěradice a k bojovým uměním se dostal přes thajský box. V roce 2011 v muay thai získal český mistrovský titul a pak se rozhodl zaměřit na smíšené bojové umění. I v tom se mu začalo rychle dařit.

Výjimečný zápasník se zvláštní přezdívkou

Jiří „Denisa“ Procházka má za sebou celkem 31 zápasů, z toho bylo 27 výher a pouze 3 prohry, jednou to dopadlo jako remíza. Začínal v japonské organizaci Rizin Fighting Federation a vzhledem k dobrým výsledkům se není čemu divit, že brzy zaujal slavnou UFC.

Výjimečná je i jeho zvláštní přezdívka „Denisa“. Kdysi byl Jiří Procházka na soustředění, kde s ním kromě jiných lidí byla i mladá Denisa. V jednom okamžiku se někdo popletl a Jirku, 193centimetrového urostlého chlapa, oslovil Denisa. Tento přeřek se zapsal do dějin natolik, že si Jiří přezdívku nechal.

Souboj s dvojkou v žebříčku

Jiří Procházka soutěží v polotěžké váze. Květnový duel Procházka – Reyes bude velmi sledovaný, protože Dominick Reyes je aktuální dvojkou v žebříčku polotěžké váhy. Má Jiří Procházka na to, aby ho porazil? Jde o hodně, vítěz se totiž výrazně přiblíží zápasu o titul.

Dominick Reyes prohrál své dva poslední zápasy v UFC. Měl proti sobě dost silné soupeře, ale všichni očekávají, že třetí prohru v řadě už si nebude chtít dovolit. Navíc je třeba dodat, že předtím vyhrál všech 12 zápasů v řadě.

A jak to vidíte vy? Troufnete si vsadit si, zda Procházka dokráčí až k titulu? Budete zápas 1. května sledovat?

Autor: redakce


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články