Komerční sdělení

Zdravé snídaně pro všechny, kdo nemají ráno čas

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Odstavnovani
Zdroj: VI Studio / Shutterstock

Snídaně je základ každého dne. Mnoho lidí ji ale přeskakuje, protože na ni údajně nemají čas. Ve skutečnosti vám stačí jen pár minut a můžete si udělat velmi jednoduchou a zdravou snídani. Nastartujete se díky ní na celý den a nebudete mít hlad až do oběda. Navíc svému tělu dáte přesně to, co potřebuje.

Každá snídaně by měla obsahovat:
• vláknina – celozrnné pečivo, ovesné vločky, ovoce, zelenina,
• bílkoviny – vejce, tvaroh, šunka, sýr,
• zdravé tuky – ořechy a semínka, avokádo, máslo.

Ovesná kaše je základ

Ovesné vločky jsou plné vitamínů, minerálů a hlavně vlákniny. Pro dobré trávení, nastartování metabolismu a zasycení jsou ideální. Ovesnou kaši si můžete připravit již večer předem a ráno do ní jen nasypat čerstvé nebo sušené ovoce, oříšky a med. Do vloček můžete večer přidat mléko, rostlinné mléko nebo vodu.

Upečte si domácí gtranolu

Ovesné vločky si můžete užít ještě jedním způsobem. Kupovaná granola je plná cukru. Udělejte si doma granolu nebo granolové tyčinky a budete mít zdravou snídani i svačinu neustále po ruce. Směs ovesných vloček, ořechů, medu a sušeného ovoce vám vydrží až 14 dní v uzavřené nádobě. Při snídani stačí přidat mléko, jogurt nebo kefír a užít si jedinečnou chuť domácí granoly.

Smoothie je rychlé, chutné i zdravé

Rozmixované ovoce a zelenina jsou jedním z nejlepších způsobů, jak začít svůj den. Použít můžete tyčové mixéry nebo kuchyňské mixéry. Stačí, když do mixéru hodíte ovoce a zeleninu, přidáte vodu nebo jinou tekutinu a na pár vteřin zapnete. Během pár okamžiků budete mít hotovou velmi zdravou snídani, která vás hezky zasytí a doplní obrovské množství vitamínů.

Snídaně ve skleničce

Doma i v práci si můžete vychutnat snídani ve skleničce. Můžete ji naplnit chia pudinkem, granolou nebo dokonce natrhanými lívanci. Stačí přidat trochu jogurtu a ovoce. Stejným způsobem si můžete do práce připravit také slanou snídani ve formě salátu, zeleniny, luštěnin a tuňákem. Záleží jen na tom, jestli máte chuť na sladkou nebo slanou snídani pro start svého dne.


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články