Martinu Sáblíkovou po zranění humor neopouští. Postěžovala si jen na svůj zmalovaný zadek

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
Sablikova Martina
Zdroj: Profimedia

„Když se daří, tak se daří,“ chtělo by se ironicky zvolat. Po zraněné Evě Samkové ohrozila svou účast na zimních olympijských hrách i rychlobruslařka Martina Sáblíková. Ta se včera zranila na svém tréninku v Itálii. Fanouškům poslala vzkaz z nemocnice.

Martina Sáblíková trávila první dny nového roku na soustředění v italském Collabu. Trénovala na mistrovství Evropy a také na zimní olympiádu, která začíná již 4. února.

Řezné zranění bruslí

Včera si ale sportovkyně přivodila zranění. „V zatáčce mi to podjelo, dostala jsem se z vnitřní malé dráhy do velké, kde jsem následně upadla a nestihla jsem se přetočit,“ uvádí tisková zpráva.

„Narazila jsem nohama do mantinelu, kde se mi pravá noha bohužel zasekla do látky, kterou je mantinel potažený, druhou nohu jsem si přisedla a pořezala jsem se na vnitřní straně stehna,“ popisuje rychlobruslařka své zranění.

Odneslo to hlavně její pozadí

Naštěstí zranění není tak vážné, jak by mohlo na první poslech znít. „Měla jsem štěstí v neštěstí, neporanila jsem si žádnou šlachu, žádný sval, je to jen kožní a podkožní záležitost, naštěstí to nebude tak hrozné,“ uvádí Sáblíková.

Na Facebooku si ale přece jen trochu postěžovala. „8 stehů a pořádné Velikonoce na mém stehně a hýždích. Pár dní klidu a brzy doufám zase na led,“ napsala ke své fotografii. Jak je vidět, humor ji naštěstí neopouští.

Fanoušci ji podporují

Mistrovství Evropy se tak určitě nezúčastní, těžkou hlavu si z toho ale nedělá. Pro Sport.cz uvedla, že se svým trenérem stejně zvažovali, zda se poháru vůbec účastnit, nebo zda se raději soustředit na blížící se olympijské hry. O nic tedy nepřišla.

Ale je samozřejmé, že před blížící se olympiádou se jedná o velmi nepříjemnou komplikaci. Času není nazbyt, což si sportovkyně samozřejmě uvědomuje.

Přesto věří, že to bude co nejdříve v pořádku a že to její start na této obrovské sportovní události nijak neohrozí. Stejně to vidí i její fanoušci, kteří jí v komentářích vyjadřovali obrovskou podporu.

Zdroj: Facebook, Sport.cz

Autor: Markéta Mladá


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články