Martina Navrátilová okomentovala Djokovićovu kauzu. Padala poměrně ostrá slova

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
martina navratilova
Zdroj: Profimedia

Celá řada lidí očkování proti koronaviru odmítá a patří k nim i celebrity. Mezi ty se zaručeně řadí i mnozí sportovci a pravděpodobně nejslavnější kauzou v tomto okruhu je v současné chvíli konflikt Novaka Djokoviće s australskými soudy. Nad tím kroutí hlavou i tenisová legenda Martina Navrátilová.

„Každý sportovec přijíždějící do Austrálie musí mít očkování a prokázat se jím, nebo musí podat žádost o lékařskou výjimku,“ vysvětlil původně šéf turnaje Australian Open Craig Tiley. Podle těchto pravidel mohl Djoković i bez očkování v turnaji nastoupit.

Jenomže výjimka mu nebyla uznána, protože měl vízum, které tuto skutečnost neumožňuje. Tenista se tak musel soudit, aby mohl skutečně své vítězství z předešlých let obhajovat. Spor o víza sice vyhrál, zda se ale nakonec zúčastní grandslamu, o tom nyní rozhoduje australský ministr pro imigraci Alex Hawke.

Vlna nelibosti

Bohužel to, že by měl mít Novak Djoković celou řadu výjimek, v mnoha lidech vyvolává nelibost. Sice je celá řada fanoušků, kteří by si přáli, aby se na turnaji tenista objevil a navíc ho uznávají za jeho odhodlání nenechat se do očkování dotlačit, na druhou stranu ho mnozí nechápou.

novak Djoković

Zdroj: Profimedia

K těm, kteří jeho problémy odmítají tolerovat, patří i legendární tenistka Martina Navrátilová. Ta se k případu Djokoviće vyjádřila poměrně ostrými slovy. „Je to neuvěřitelné. Celá ta sága je bláznivá. Dalo se tomu všemu předejít. Já bych si jen přála, aby Novak to očkování podstoupil,“ nechala se slyšet.

„Obdivuji ho, ale jeho volbu nenechat se očkovat nemohu podporovat. V šatnách jsou tenisté v těsném kontaktu,“ říká Navrátilová s tím, že nejde jenom o jeho rozhodnutí, ale zároveň i o zodpovědnost vůči ostatním, kterým může nechtěně ublížit.

Bála bych se nemoci, ne vedlejších účinků

Novak Djoković má mezi fanoušky celou řadu zastánců, kteří rozumí tomu, proč se nechce nechat očkovat. Jednak je to jeho rozhodnutí a nikdo by mu prý neměl nic nutit, jednak se ale také prý bojí vedlejších účinků, které společně s vakcinací mnoho lidí pociťuje.

I na to má ale Navrátilová jasnou odpověď: „Já bych se bála mnohem více nemoci než jakýchkoliv vedlejších účinků z očkování. Opravdu bychom měli být hlavně ohleduplní vůči ostatním,“ vysvětlila. Podle jejích slov by tenista vše zjednodušil, kdyby přestal dělat drahoty.

Objevují se dokonce i lidé, kteří sportovce uznávají, ale v poslední době mají pocit, že se dělá zajímavějším, než ve skutečnosti je. Mnoho fanoušků tak možná svým odmítáním poštve Novak Djoković proti sobě. Přesto se zdá, že spousta lidí ho kvůli jeho odmítání vakcinace podporuje.

Zdroj: sport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články