Gabriela Soukalová promluvila o syndromu vyhoření. Po profesionální kariéře se jí občas zasteskne

od Markéta Krejčí
2 minuty čtení
gabriela soukalova
Zdroj: Profimedia

Gabriela Soukalová si užívá jedno z nejkrásnějších období v životě. Je totiž maminkou tříměsíční Izabely. Mateřská role ji dokonale naplňuje. To ale neznamená, že se jí po biatlonu někdy nezasteskne. Promluvila o tom v podcastu Přes Příkop Zdeňka Haníka.

Pro populární českou biatlonistku byl rok 2021 extrémně turbulentní. Nejprve na začátku roku oznámila, že je zamilovaná a má nového přítele. A na konci září porodila krásnou, zdravou holčičku, která dostala jméno Izabela Gabriela.

Vyhrávání znamenalo absolutní štěstí

V podcastu Přes Příkop Gabriela Soukalová prozradila, že mateřství je to nejkrásnější, co v životě zažila. Právě to jediné jí dokázalo zaplnit díru v srdci, která tam po konci profesionální kariéry zůstala.

„Sport jako takový ve mně vyvolával pocity takého extrému, extrémního štěstí, že mám pocit, že už je málo aktivit, které by mi alespoň z poloviny takové štěstí přinesly,“ řekla. Jediné, co dokázalo toto štěstí ve své míře překonat, bylo právě to, že se stala matkou.

Jeden čas chtěla sport úplně vymazat

Nyní už se jí po profesionální kariéře občas i zasteskne. Ne vždy tomu tak ale bylo. Po konci kariéry ale přišlo, jak ona sama říká, totální vyhoření.

„Do jisté doby jsem nemohla vůbec žádný sport ani vidět. Protože já už jsem toho byla tak přesycená a myslím, že jsem zažila něco jako totální vyhoření,“ přiznala v rozhovoru.

Tento stav trval celé tři roky, kdy se Gabriela vyhýbala jakémukoliv sportu. Nyní se situace ale zcela obrátila a život bez sportu už si nedokáže představit. Zároveň ale ví, že se k profesionální kariéře už nikdy nevrátí. Ráda totiž poslouchá své tělo, a to už jí řeklo rezolutní ne.

Na sítích chce být sama sebou

Proto má Gábina jiné plány. Rozhodla se více rozvíjet své sociální sítě. Jak ale uznává, tolik let po konci kariéry je to vlastně pozdě. Navíc chce být i v této své činnosti zcela autentická a nelákat sledující „za každou cenu“.

„Jsem trošku kontroverzní osobnost. Některé lidi to štve, někteří to mají naopak rádi. Ale jsem to já, “ prozradila v rozhovoru se Zdeňkem Haníkem.

„Vím, že bych sledujících mohla mít daleko víc, kdybych dávala na nějaké trendy, kterými se dneska svět sociálních sítích ubírá. Ale nedělám to, protože mám pocit, že prostě to nejsem já,“ vysvětlila své pohnutky krásná sportovkyně.

Zdroj: Blesk.cz, Presprikop.cz,

Autor: Markéta Mladá


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články