Eva Samková po zlomenině obou kotníků schytala další ránu. Tentokrát ji srazil covid

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
eva samkova
Zdroj: Profimedia

Eva Samková je důkazem toho, že osud dá někdy lidem do cesty obrovské překážky. Zároveň jde ale také příkladem všem, kteří by to chtěli vzdát. Tvrdě na sobě pracuje a stále doufá, že se dostane na olympijské hry v Pekingu. Zdraví jí to ale pořádně komplikuje.

Před Vánoci Samková utrpěla komplikované zranění, kterým šokovala stovky fanoušků. Po závodu v rakouském Montafonu byla odvezena záchrankou poté, co si při dojezdu zlomila oba kotníky. Čekala jí náročná operace a ještě nějaký čas bude muset rehabilitovat.

Bolestivá událost se postarala i o to, že na tom nějaký čas nebyla snowboardistka dobře psychicky. Nakonec se jí ale podařilo se z toho nějak dostat a ukázat světu, že ona je pro úspěch ochotná trpět. Jenomže při návratu k tréninku přišla další komplikace.

Její start v Pekingu není jistý

Zda se Samkové podaří zrehabilitovat se natolik, aby byla schopná nastoupit v Pekingu, není doposud jasné. Ona ještě donedávna doufala, že tvrdým, ale zároveň uváženým tréninkem, by mohla docílit zlepšení. Jenomže se objevil jiný problém.

Začátkem tohoto týdne měla na rakouské klinice navštívit lékaře, kteří ji před časem sešroubovali kotníky. Při kontrole se ale zjistilo, že má pozitivní test na koronavirus. Podle jejích slov jí osud připravuje v poslední době samé lahůdky a ona už nechápe, co za životní zkoušku že to vlastně skládá.

Trénink tak teď musí jít stranou a ona doma čeká na konec izolace. „Doma rehabilituju, posiluju, cvičím. A chystám se změnit knihu ke čtení. Myslím, že je nejvyšší čas se začíst do legendy o Fénixovi,“ zavtipkovala o bájném ptáku symbolizujícím znovuzrození.

Ještě se nevzdává

Ačkoli mají mnozí za to, že Samková nebude schopná v Pekingu nastoupit, ona sama se zatím ještě nevzdává. Po zranění z prosince měla sice psychické problémy, ale z těch se už dostala a soustředí se nyní na to, aby byla připravená, kdyby možnost startu ve hrách dostala.

„Stále dělám maximum pro to, abych stihla olympiádu, ale jsem jen člověk z masa kostí. Je lepší mít omikron teď, když mám klid na léčení, než těsně před olympiádou, což by byla konečná,“ řekla v rozhovoru. Je tak vidět, že se snaží na vše nahlížet pozitivně.

Olympijskou nominaci schválí plén ČOV v pátek a Samková v ní bude. Je ale otázkou, zda nakonec skutečně dokáže nastoupit. O tom by se mělo rozhodnout v následujících dnech, sportovkyně ale doufá, že ještě nic není ztraceno, a rozhodně nemyslí na to, že by se předem vzdala bez boje.

Zdroj: sport.ceskatelevize.cz, sport.cz

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články