Co se stalo ve Skotsku? Slavia ukázala dosud nezveřejněné záběry

od Šárka Blahoňovská
2 minuty čtení
Kamara Kudela
Zdroj: Profimedia

V březnu uplyne rok od památného utkání osmifinále Evropské ligy mezi domácími Glasgow Rangers a pražským týmem SK Slavia Praha. Ačkoliv se od té doby odehrálo nespočet zajímavějších fotbalových klání, tento zápas stále vzbuzuje emoce. Vyšetřování některých kauz s ním spojených navíc stále probíhá.

O zápase, v němž Slavia porazila o dva góly skotský tým na jeho hřišti, bylo napsáno již mnoho. Nejvíce plnil stránky novin údajný rasismus, jehož se měl dopustit stoper českého týmu Ondřej Kúdela směrem k hráči Rangers Glenu Kamarovi.

I tato kauza stále trvá, neboť Ondřej Kúdela se kvůli očištění svého jména odvolal k Mezinárodní sportovní arbitráži v Lausanne.

Vášně nejen mezi fotbalovými fanoušky ale vzbudily i jiné momenty utkání, především vážné zranění slávistického brankáře Ondřeje Koláře po brutálním zákroku Kemara Roofea, nebo následné selhání pořadatelského týmu, který odmítl pustit Pražany do kabin.

Dosud neviděné záběry

Právě k těmto momentům se vrací i třetí díl dokumentárního seriálu Totální hattrick, který vysílá Slavia TV. Tato pětidílná série se vrací k sezoně 2020/2021, v níž Slavia získala nejen český fotbalový pohár, ale především potřetí v řadě vyhrála ligovou soutěž.

Již před dvěma lety vznikla osmidílná série Totální sezona, v níž byly představeny unikátní záběry z šaten, rozhovory s hráči, trenéry i členy realizačního týmu. Seriál měl tehdy obrovský úspěch u fanoušků, Slavia se proto rozhodla na něj navázat podobnou sérií dokumentující minulou sezónu, která byla neméně úspěšná.

Sérii pražský klub nadělil svým fanouškům k Vánocům, neboť první díl byl odvysílán 26. prosince 2021. První dva díly se tentokrát věnují podzimní části úspěšné sezony, třetí se vrací k tažení v Evropské lize, konkrétně k tomu, jak slávisté ze soutěže vyřadili nejprve anglický Leicester a poté skotský Glasgow Rangers.

Třetí díl byl upraven

I třetí díl série připomíná záběry, které oblétly celý svět, vrací se k nepříjemným momentům utkání, ale ukazuje i to, co doposud fanoušci neviděli. Dokument ukazuje třeba trenéra Jindřicha Trpišovského, který varuje své svěřence, aby se zápas nestrhl ve válku. V jiné chvíli můžeme zase vidět zraněného brankáře Koláře, jak jej tým zdravotníků veze do útrob stadionu s obvázanou hlavou, aby se Kolář následně vrátil na střídačku se zalepenou tváří zápas dokoukat.

Po zápase úspěšní slávisté oslavují na hřišti postup, následně ale sledujeme jejich rozpačité výrazy při zjištění, že nebudou vpuštěni do kabin. Ondřej Kolář ve videu mimo jiné přiznává: „Doteď nechápu, co se v Rangers stalo.“ „Myslím, že tento zápas byl prostě nejhorší kvůli všem těm věcem okolo,“ přiznal i záložník Slavie Peter Olayinka.

Ačkoliv měl být i tento díl zveřejněn opět v neděli večer, jeho premiéra byla o den odložena, neboť dokument musel být zkontrolován právníky vzhledem ke stále probíhajícímu vyšetřování kauzy údajného rasismu Ondřeje Kúdely.

Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva klubu, dokonce na Twitteru uvedl, že poprvé v historii seriálu musel být díl kontrolován a upraven. Zároveň ale slíbil, že jednou bude zveřejněn díl v původním znění.

Na to si ale budou muset fanoušci Slavie počkat. Do té doby si však mohou z nově zveřejněných záběrů udělat vlastní obrázek o tom, co se vlastně ve Skotsku stalo.

Zdroj: slavia.cz, Twitter, YouTube, ruik.cz

Autor: Anna-Marie Rabová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články